L'IIPC renova el seu lloc web

18-09-2012

El Consorci Internacional per la Preservació d'Internet (IIPC en les sigles en anglès), del qual forma part la Biblioteca de Catalunya amb el seu projecte d'arxiu web PADICAT (Patrimoni Digital de Catalunya), ha renovat el seu lloc web. El nou portal, consultable a http://www.netpreserve.org, és el punt de trobada dels principals projectes i iniciatives internacionals en preservació digital i arxius web.

 
Creat el 2003, l'IIPC té com a objectius adquirir, preservar i fer accessible el coneixement i la informació d'Internet per a les generacions futures de tot el món, promovent l'intercanvi global i les relacions internacionals.
 
La Biblioteca de Catalunya hi és present des de febrer de 2007, i comparteix espai amb 41 institucions més, entre biblioteques nacionals, fundacions o centres de recerca i universitats, com la Bibliothèque Nationale de France, la British Library, la Library of Congress dels Estats Units, la National Library Of China, la Bibliotheca Alexandrina, la Harvard University Library o l'Internet Archive, entre d'altres.
 
Les versions anteriors del portal es poden consultar a: http://wayback.archive.org/web/*/http://www.netpreserve.org/